4. KOLO MINIBASKET LIGA

mini ptrzalka n
Heslom podujatia bolo "Nie je dôležité vyhrať, ale z chuti si zahrať" a platilo doslovne.

V sobotu 10.6.2017 sme sa stretli na 3. kole Minibasketligy v Minibasket centre Petržalka v telocvični na ZŠ Pankúchova. Cieľom bolo opäť začínajúcim minibaskeťákom a minibaskeťáčkam lepšie priblížiť "zápasové" nasadenie v samotnej hre a v sprievodných zručnostných hrách. Na podujatie zavítali okrem detí z domáceho Minibasket centra Petržalka aj deti z Karlovky.

Po úvodnej spoločnej rozcvičke, vedenou trénermi - Peter Ivanovič, Marta Páleniková  a Martin Madaj, boli vytvorené dva tímy, ktoré si vo dvoch 30 minútových zápasoch zmerali svoje sily a zručnosti. V prestávke sme vyplnili čas na malé občerstvenie a sprievodné hry zamerané na prihrávanie, dribling a streľbu na kôš.  Záverečnou súťažou už tradične bola rodičovská súťaž v streľbe trestných hodov, ktorá prebiehala za mocného povzbudzovania detí. Ako bolo spomenuté, cieľom nebolo víťazstvo, ale dobrý pocit z hry a celkového podujatia, čo sa nám aj nakoniec podarilo a potvrdili to aj slová spokojných detí a rodičov. Tešíme sa na záverečné podujatie, ktoré sa bude konať pod holým nebom vo Vajnoroch.

Tréner MBK Karlovka Peter Ivanovič: "Máme za sebou vydarené podujatie, deti si veľa a s chuťou zašportovali a ukázali nám trénerom i rodičom progres, ktorý dosahujú tréningami. Vďaka patrí trénerom a rodičom za pomoc pri organizácii podujatia."

Minibasketliga je určená pre začínajúcich basketbalistov, ktorí majú radi basketbal.  V telocvični sa stretnú hráči iba z našich štyroch MiniBasket centier, ktoré pôsobia pod patronátom MBK Karlovka Bratislava. Cieľom je, aby sa naši najmladší navzájom spoznali a získavali basketbalové skúsenosti na spoločnej palubovke. Družstvá medzi sebou odohrajú zápasy a zasúťažia si v zručnostných a pohybových aktivitách, ktoré realizujú bežne na svojich minibasketbalových tréningoch.

3. kolo MiniBasket Ligy 2017

Termín:        10.6.2017 sobota
Miesto:           ZŠ Pankúchova 4, Petržalka
Čas:                 9.30 – 12.30 (vstup do telocvične od 9.00 od futbalového ihriska)
Vek. kategória: hráči i hráči ročníka narodenia 2006 a mladší

Pozvané tímy MiniBasket centier MBK Karlovka Bratislava:
1. KARLOVKA
2. PETRŽALKA
3. DÚBRAVKA
4. CENTRUM MESTA

Harmonogram podujatia:

9.00 – 9.30      príchod do telocvične /zadný vchod školy je vedľa futbalového ihriska/
9.30 – 9.45      spoločná rozcvička
9.45 – 10.15     I. kolo zápasov 
10.15 – 10.30   Pohybová súťaž MiniBasket centier
10.30 – 11.00  II. kolo zápasov 
11.00 – 11.15    Zručnostná súťaž MiniBasket centier
11.15 – 11.45     III. kolo zápasov 
11.45 – 12.00   Strelecká súťaž pre zástupcov rodičov z každého z centier
12.00                 Záverečné vyhodnotenie, odovzdanie diplomov

Systém súťaženia:

Každý s každým. Zápas trvá 30 minút aj s rozcvičkou. Hrá sa 3x3 (4X4)  na celom ihrisku na malé koše. Výška koša 260 cm, lopta číslo 5. Jedna perióda má 3 minúty hrubý čas. Počet periód je cca 10. Tréner vytvára 3(4)-ice, hráči majú rovnaký hrací čas. Striedanie trojíc (štvoríc) je na dohode medzi trénermi. Rozhodcovia a pomocní rozhodcovia sú tréneri, alebo rodičia usporiadateľského MiniBasket centra.

 

Čo si treba doniesť so sebou:

Pre deti:
športové oblečenie, loptu (ak máš doma vlastnú), olovrant , veľa energie a chuti športovať a súťažiť.

Pre rodičov:
Každé z centier zabezpečuje vo svojej dobrovoľníckej réžii občerstvenie pre všetky tímy. Preto by sme chceli veľmi pekne poprosiť rodičov o niečo vhodné pod zub pre zúčastnené deti. Určite nepohŕdnu domácim koláčikom, ovocím, či niečím chutným podľa Vašej fantázie, chuti, času, či možností. Pochutiny, ktoré pripravíte budú deťom prichystané na občerstvenie v malej telocvični.

 

MiniBasket centrum Petržalka zabezpečí:
Organizačný tím trénerov, dresy pre každý z tímov, lopty veľkosti 5 a 3 na úvodnú rozcvičku / kto má, donesie si vlastnú loptu, ostatným požičiame v rámci našich kapacít /, účastnícke listy, diplomy, občerstvenie za spolupráce rodičov.

Viac informácií o MiniBasketlige: http://www.mbkkarlovka.sk

 Deti ako aj ich rodičia sú srdečne vítaní, TEŠÍME SA NA VÁS!!!  

Pre viac info kontaktujte svojho minibasket trénera, alebo navštívte www.mbkkarlovka.sk :

 Tréneri za MBC Petržalka:   

Mgr. Peter Ivanovič 0903 670088 pivanovic13@gmail.com 
Monika Páleníková  0944 378217 monikapalenikova1@gmail.com