Muži A: VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK 04 AC LB SNV

Dátum podujatia:
09.11.2016
o 19:00
63
VŠEMvs Karlovka Bratislava
49
BK 04 AC LB SNV

V stredajšom domácom stretnutí pricestovala do Bratislavy Spišská Nová Ves a domov si odviezla prehru s Karlovkou. Tím zo severu Slovenska tak ťahá už 42-zápasovú prehru a výsledok zápasu tak nikoho nemohol prekvapiť. Vďaka výhre sa VŠEMvs Karlovka Bratislava ešte presvedčivejšie odlepila od dna tabuľky a posunula sa na ôsme miesto. Triumf nad Spišiakmi bol zároveň prvou výhrou na domácej palubovke.

Bratislavskej Karlovke sa podarilo vyhrať druhý zápas v rade. Po skvelom výkone v Leviciach však prišiel mierny herný útlm a tréneri i hráči boli spokojní prakticky iba s dvoma bodmi. O to cieľavedomejšie sa budú musieť chalani pripraviť na sobotný zápas v Prievidzi. Upozornil na to aj tréner Karlovky Peter Ivanovič: "Dnes môžeme byť spokojní iba s výsledkom. Najmä predvedená hra v druhom polčase nebola ako sme si predstavovali, nebol to žiadny oku lahodiaci basketbal. V tretej štvrtine sme nezahrali ani jeden protiútok. Spomalili sme hru a nezahrali sme to, čo máme natrénované. Musíme nájsť väčšiu motiváciu, s takýmto výkonom nemôžeme ísť do Prievidze."

Popol na hlavu si sypal aj Juraj Krajčír a to aj napriek tomu, že hostia nevyhrávali ani sekundu. "Boli sme veľmi nekoncentrovaní, zahadzovali sme ľahké strely a súpera sme často nechali hrať jedna na jedna a my sme naopak nehrali našu rýchlu hru. Ťahalo sa to s nami po celý zápas a to musíme v sobotu napraviť," povedal po zápase podkošový hráč "Vysokoškolákov".

Karlovka bola do tretej štvrtiny so Spišiakmi lepšia v každom dôležitom ohľade. Menej strát, viac doskokov, viac blokov a hlavne vyššia úspešnosť streľby. Vďaka tomu sa náskok domáceho celku vyšplhal za 30 minút hry až na 21 bodov. Hostia ale v záverečnej štvrtine pridali na agresivite, zrýchlili pohyb na ihrisku a vysoké manko skorigovali. Bolo to ale primálo a prineskoro a domáci si už svoje dva body postrážili.

VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 63:49 (23:12, 13:9, 17:14, 10:14) - stats
Karlovka: Hlivák 14, Kožár 12, Brliť 9, Hašan 5, Doležaj 4 (Abrhám 11, Podhorský 4, Krajčír a Pasovský po 2, Galád, Halmeš a Židzik 0)
Spišská Nová Ves: Henry a Šolevič po 14, Antoni a Majerčák po 5, Hovaňák 0 (Krajňák 5, Osvald 4, Lenárt 2, Ovčiarik 0)
TH: 29/22 - 19/10, Fauly: 25 - 23, Trojky: 5 - 3, Rozhodovali: Holländer, Bara, Bartoš

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Dnes môžeme byť spokojní iba s výsledkom. Najmä predvedená hra v druhom polčase nebola ako sme si predstavovali, nebol to žiadny oku lahodiaci basketbal. V tretej štvrtine sme nezahrali ani jeden protiútok. Spomalili sme hru a nezahrali sme to, čo máme natrénované. Musíme nájsť väčšiu motiváciu, s takýmto výkonom nemôžeme ísť do Prievidze."

Juraj Krajčír (hráč Karlovky): "Dnes sme boli veľmi nekoncentrovaní, zahadzovali sme ľahké strely a súpera sme často nechali hrať jedna na jedna a my sme naopak nehrali našu rýchlu hru. Ťahalo sa to s nami po celý zápas a to musíme v sobotu napraviť."

Dávid Demečko (tréner Spišskej Novej Vsi): "Myslím si, že dnes bola Karlovka v obrane agresívnejšia ako my, dali sme im viac možností na voľné strely, a to rozhodlo. Tempo hry dnes nebolo najlepšie, často sa prerušovalo, ale napriek tomu si myslím, že príčinu slabej hry tam nemôžeme hľadať."

Vladimír Hovaňák (hráč Spišskej Novej Vsi): „Dnes sa nám hralo veľmi zle. Boli sme už od úvodu prispatí a bez potrebnej agresie. Karlovka dnes natiahla rýchlo svoj náskok na pätnásť bodov a už to udržala celý zápas. Hoci domáci nehrali nič extra, my sme to využiť nedokázali, ani keď sme v druhom polčase bránili agresívnejšie."