Muži A: Iskra Svit - VŠEMvs Karlovka BA

Dátum podujatia:
14.10.2017
o 18:00
83
Iskra Svit
64
VŠEMvs Karlovka Bratislava

(22:16, 19:22, 21:15, 21:11)

Svit: Ivelja 23, Radonjič 20, Avramovič 15, Davis 5, Ivan 2 (Jackson 18, Bizub a Galata 0)

Karlovka: Kuffa 15, Hlivák 13, Vido 10, Kožár 4, Podhorský 2 (Abrhám 11, Hašan 9, Bolek, Dobrotka, Galád, Halmeš a Lehman 0)

TH: 17/12 - 10/6, Fauly: 16 - 20, Trojky: 7 - 6, Rozhodovali: Šarišský, Kovalčík, Životský

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Ťažký a dôležitý zápas pre nás. Neboli sme počas tohto týždňa v ideálnom rozpoložení. Klobúk dole pred každým, kto na palubovke nechal srdce. Energeticky to bolo ťažké, vedeli sme, že do rotácie nemôžeme zapojiť až toľko hráčov. Dokázali sme sa s tým vysporiadať a zvíťaziť. Je to veľmi dôležité víťazstvo nad súperom, s ktorým budeme zrejme bojovať o rovnaké pozície v tabuľke. Chceme vyhrávať domáce zápasy pre našich fanúšikov, aby sme im vrátili to, ako nás podporujú."

Vladimír Ivelja, hráč Svitu: "Bola to z našej strany dobrá hra. Som veľmi rád, že sme vyhrali, aj keď nám v kádri chýbal Lošonský. Je to pre nás dobré, ak vieme zvíťaziť aj vtedy, ak nie sme v plnej zostave. Je to pre nás dôležité domáce víťazstvo."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Myslím si, že sme odohrali dva odlišné polčasy. V prvom polčase sme hrali viac koncentrovane, v druhom polčase nás potopili naše straty, ktoré súper využil na skórovanie. Ak porovnáme straty obidvoch tímov, tak sú rovnaké, ale Svit ich využil a my nie. Boli sme neefektívni v zakončovaní. Myslím si, že súper zaslúžene vyhral."

Andrej Kuffa, hráč Karlovky: "Prehrali sme to samozrejme v druhom polčase. V prvom sme to po zlom začiatku ešte dotiahli na tri body. Povedali sme si nejaké veci v šatni, no nedodržali sme ich. Svit dal na domácej paubovke otovorené strely a my na druhej strane sme pálili slepými. Tam a v obrane bol ten rozdiel.”