Muži B: VŠEMvs Karlovka B - ACADEMIC ZU Žilina

Dátum podujatia:
04.11.2017
100
VŠEMvs Karlovka B
78
ACADEMIC ZU Žilina

DSC_1106

Muži B nastúpili na v poradí tretí tohtoročný domáci ligový zápas. Ich súperom bola Academic Žilina, ktorá mala pred zápasom rovnaký počet výhier aj prehier ako náš celok. Zápas bol viacmenej jednoznačný, keď si domáci od začiatku vytvorili náskok, ktorý do konca zápasu už len upravovali a nakoniec aj udržali a vyhrali 100:78.

Žilina pricestovala s oklieštenou zostavou a to bez všetkých extraligových hráčov. "Chýbal Rožánek (najlepší strelec ligy) a Merešš , najlepšia dvojica hráčov z minulej sezóny," komentoval Marek Mäsiar. "Zo začiatku zápasu prišlo aj mierne podcenenie súpera, keď sme nedodržiavali pokyny a robili sme zbytočné chyby, ktoré sa nám môžu v iných zápasoch vypomstiť," doplnil slová svojho spoluhráča Adam Toráč. Ten si tiež myslí že aj napriek vyššej výhre on spolu so spoluhráčmi neukázali všetok potenciál a neodohrali celý zápas na 100%.

Podľa hlavného trénera Tomáša Poláka si naši muži však víťazstvo určite zaslúžili, "po pomalejším začátku, kdy jsme hráli na malém procentu našich možností, jsme se ještě na konci 1. čtvrtiny přiblížili k našemu pravému tempu," znie názor hlavného trénera. "Po poločase jsme se již díky rychlé, týmové a obranně aktivní hře, kterou se chceme prezentovat, od soupeře odpoutali a zápas si užili až do jeho konce," s týmto tvrdením sa stotožňuje aj rozohrávač Adam Toráč.

DSC_1219

Prvýkrát v sezóne naši muži B dosiahli hranicu 100 daných bodov. "Nakoniec sa nám podarila streliť aj stovka po úspešnej strele Laca Majora. Lacko tešíme sa už na snacky." odkazuje svojmu spoluhráčovi Adam, ktorý okrem iného na konci zápasu dokázal premeniť vo veľmi krátkej časti hry 3 trojky z troch a tak dokázal rozžhaviť domácu lavičku! Svoju hru aj tak tento rozohrávač, ktorý nastupuje prvý rok už len v kategórii mužov hodnotí ako jednu z priemerných. "Bolo tam síce pár nekoncentrovaných momentov, kedy som vypustil, ale snažil som sa čo najlepšie využiť svoj čas strávený na palubovke," dodal.

S útokom sú spokojní aj coach Karlovky, aj krídelník Marek Mäsiar . Podľa Mareka bolo pozitívum oproti minulým zápasom posúvanie lopty či už na obvode, ale aj čo sa týka rýchlych protiútokov a z toho vypracované strelecké pozície."Velkou pochvalu si náši hráči zaslouží také za přesnou a trpělivou hru proti zónové obraně soupeře, které jsme nedali šanci zápas zdramatizovat," komentuje ako sa darilo našim proti zónovej obrane súpera Tomáš Polák.

"Od takéhoto teamu sme dostali 78 bodov, to sa mi nepáčilo," vyjadril sa Marek k obrane Karlovky. "Stále nám nefunguje odstavovanie a doskok lopty, tréner skúšal rôzne zostavy, malú, vyššiu, ale po tomto zápase určite nemôžem byť spokojný s obranou," negatívne zhodnotil obranu Karlovky. Marek dokázal za jednu štvrtinu, konkrétne 3. štvrtinu, nastrieľať súperovi 13 bodov. Aj napriek tomu k svojmu výkonu povedal len: "Ja tu nie som na to, aby som tu hodnotil svoj výkon, na to sú tu iní."

Už o týždeň nastúpia naši muži na ďalší zápas, tentokrát na palubovke súpera proti ŠKP Bratislava."Další víkend nás čeká velmi důležité utkání proti ŠKP Štart Bratislava. Doufáme, že se bez chorob a zranění dovedeme co nejlépe připravit a jít s tímto týmem soutěžit o 2 body!" uzatvára coach domácich.

Fotogaléria zápasu:

foto: Dominik Havel