Klubové derby v kategórii mladších minibasketbalistov
29. októbra 2015

Mladší miibasketbalisti odštartovali v sobotu svoju oblastnú súťaž prvými ligovými zápasmi. MBK Karlovka B hostila na domácej palubovke družstvo MBK Karlovka A. V príjemnej atmosfére získavali najmladší hráči basketbalové skúsenosti. Nové pravidlá súťaže umožňujú vyskúšať si aj hru 3x3. Prvý zápas hrajú systémom 5 na 5 na celé ihrisko. Druhý zápas sa organizuje šiestimi úsekmi hry na obidvoch polkách ihriska. Hráči hrajú systémom 3 na 3. Tento spôsob hry by mal zvyšovať hernú aktivitu na ihrisku a zefektívniť čas držania lopty pre hráčov. Poskytujeme výsledky zo zápasov a komentáre trénerov.

1. zápas 

MBK Karlovka B: MBK Karlovka A 24:92

Štvrtiny: 4:14, 6:28, 8:16, 6:34
Fauly: 9 - 2
TH: 2/0 - 6/2
Divákov: 40
Rozhodovali: Jančovič, Hummler

Karlovka B - Lukáčik 10, Krištofík 4, Liška 4, Komár 4, Srnka2, Antala 0, Boledovič 0, Čačala 0, Dvořák 0, Lenčéš 0, Prášil 0, Javor 0

Karlovka A - Fraňo 30, Bačiak 11, Kunický 10, Pašek J. 8, Junek 8, Grúň 8, Šichula 5, Martinkovič 4, Roháček 4, Pašek F. 2, Mattyasovszky 2, Hupka 0, Neumar 0, Tomko 0, Tóth Vaňo 0.

2. zápas  hra 3x3

MBK Karlovka B: MBK Karlovka A 27:64

Hlas (komentár) trénera k zápasu:

Peter Ivanovič (tréner Karlovka B): " V prvom zápase sezóny sme nastúpili proti nášmu Áčku z Karlovky. Väčšina našich hráčov v tomto zápase spravila prvé basketbalové kroky. Na začiatku zápasu to bolo vidno, no postupne sme sa začali zlepšovať. Sme na začiatku našej basketbalovej cesty a čaká nás veľa spoločných krokov a každým tréningom sa budeme posúvať vpred. Každou minútou sme naberali viac odvahy a tým aj skúsenosti. Gratulujem Áčku k výhre a chcem pochváliť našich hráčov za bojovnosť, nasadenie a povzbudzovanie počas celého zápasu."

Denisa Zambová (tréner MBK Karlovka): "Bol to náš prvý zápas sezóny, pre niektorých prvý životný zápas. Veľmi som rada ,že sme ho hrali náš prvý zápas proti  nášmu Karlovka družstvu. Tešila ma príjemná atmosféra. Na zápase sme nastúpil v plnej sile. Každý hráč dostal  možnosť zabojovať a úspešne skórovať. Celý zápas hodnotím veľmi pozitívne a teším sa na ďalšie súboje."

KARLOVKA DO TOHO!!!