František Kubala: "Nemáme čo stratiť, môžeme len prekvapiť"
03. marca 2015

Už v sobotu (7.marca) štartuje najatraktívnejšia časť súťaže SBL mužov play-off. Svoju premiéru zažijú aj hráči Karlovky a to hneď v ich prvej nováčikovskej sezóne. Prinášame Vám rozhovor so šéftrénerom klubu Karlovky pánom Františkom Kubalom.

Po základnej časti ste skončili na šiestom mieste. Spokojnosť s umiestnením ?

Skončili sme na 6. priečke po základnej časti, čo je možné v nováčikovskej sezóne považovať za úspešný vstup do najvyššej súťaže.  Vždy sa dá dokázať viac, ale myslím si že, nech to už v play-off dopadne akokoľvek v tejto sezóne prevládajú pozitíva.

Váš tím je najväčším pozitívnym prekvapením ligy. Ako by ste zhodnotili celkové  nováčikovské pôsobenie v prvom ročníku SBL?

S výnimkou Banskej Bystrice sme sa s každým nižšie umiestneným tímom mali pozitívnu zápasovú bilanciu, taktiež s družstvami zo stredu tabuľky (Handlová, Svit) sme mali vyrovnanú bilanciu 2:2, takže naše umiestnenie vnímam ako objektívne a zaslúžené. Myslím si, že sme počas sezóny boli stabilnejším, lepšie zloženým a pripraveným tímom, ako Levice, Spišská Nová Ves, Bystrica, či Nitra boli sme na dostrel k Handlovej, či Svitu.

V prvom  kole play-off sa  stretnete s Interom.  Aké šance dávate vášmu tímu na postup ďalej?

Inter je považovaný za jasného favorita série, my sa mu budeme snažiť v každom zápase vzdorovať, poriadne preveriť a nabrať cenné play-off skúsenosti.

Ako by ste charakterizovali Inter  z pohľadu herného prejavu?

Na slovenské zemepisné šírky ambiciózne zostavený a špičkový tím, plný kvality a skúsenosti na každom hráčskom poste, ako aj v osobe trénera, resp. trénerov, ktorí ho v sezóne viedli.

Na koho si budete musieť dávať najväčší pozor?

Na každej pozícii Inter disponuje minimálne dvoma kvalitnými hráčmi, ktorí už čo to dokázali v play-off zápasoch na Slovensku, ale aj vo výrazne kvalitnejších ligách. Ak mám vybrať jedného hráča, ktorý nám robil najviac problémov, povedal by som, že vo vzájomných zápasoch to bol Ondro Starosta, z ktorého sme pravidelne v piatich tohtoročných spoločných dueloch urobili "hviezdu zápasu" a nenašli účinnú obrannú stratégiu.

V sobotu štartujete duel na Interi . Čo očakávate od prvého zápasu?

Na Pasienkoch nás nečaká nič ľahké, kvalita i ambície sú na strane domácich, Inter nás určite nebude chcieť v play-off šetriť. My musíme byť fyzicky, mentálne i takticky silný. Nemáme čo stratiť, môžeme len prekvapiť a verím, že sa pokúsime zabojovať o čo najlepší výsledok.

Váš odkaz fanúšikom Karlovky pred prvým kolom play-off?

Tešíme sa na Vás, na "Bajkalskú" to nemáte ďaleko. Pre študentov: "39" Vám premáva priamo z Lafranconi,  pre vodičov: KHL sa Bratislave už dohrala, bude kde zaparkovať, tak nás príďte podporiť v hojnom počte a vytvoriť nám na Pasienky domácu atmosféru.

zdroj:basketportal.tv