EUROVIA All Star Game 2014/2015
26. novembra 2014

Ako každú sezónu, aj koncom tohto roku sa môžu basketbaloví fanúšikovia tešiť na EUROVIA ALL STAR GAME, ktorý sa bude konať 13. decembra o 17:30 v bratislavskej Hant aréne na Pasienkoch. Organizátorom je aj tento rok klub BK INTER INCHEBA BRATISLAVA.

„Tešíme sa, že aj tento rok máme možnosť organizovať toto podujatie. Páči sa nám, že pritiahneme množstvo ľudí do haly a hlavne, že je to sviatok pre slovenský basketbal aj po spoločenskej stránke,“ hovorí Michal Ondruš, manažér BK Inter Incheba Bratislava.

„Popri samotnom stretnutí bude aj sprievodný program. Jedným z ťahákov bude veľmi obľúbené zoskupenie "DUNKING DEVILS", známi lietajúci basketbaloví žongléri zo Slovinska. Novinkou bude pre majiteľov vstupeniek možnosť zotrvať po samotnom stretnutí v hale na tzv. after party, ktorá bude na hracej ploche,“prezradil o sprievodnom programe All Star Game bratislavský manažér.

Vstupenky sú k dispozícii na www.predpredaj.sk

Zostavenie tímov

Zloženie základných zostáv oboch tímov majú od 1.11.2014 opäť vo vlastných rukách fanúšikovia. Hlasovaním na www.subojhviezd.sk zvolia dvoch pivotov, dve krídla a rozohrávača v tíme Východu aj Západu a svojím výberom dokonca ovplyvnia zloženie trénerských dvojíc!

Po ukončení hlasovania, ktoré potrvá do 6.12.2014, nominujú hlavní tréneri so svojimi asistentmi ďalších piatich hráčov v každom tíme. Z jedného klubu sa exhibície zúčastnia najviac traja basketbalisti. Každý deň môžete podporiť svoju hviezdu jedným hlasom.

Rozdelenie družstiev

Východ:
BK 04 AC LB Spišská Nová Ves, BK Iskra Svit , ŠKP Banská Bystrica, MBK Handlová, BC Prievidza

Západ:
BK Inter Incheba Bratislava, MBK Rieker COM-therm Komárno, MBK SPU Nitra, EUCOS Levickí Patiroti, VŠEMvs Karlovka Bratislava

Individuálne súťaže

Three-Point Shootout – Súťaž o najlepšieho trojkára
Štyria strelci (dvaja z každého tímu) sa stretnú v súťaži o najlepšieho trojkára extraligy. Strelec má 5 pokusov z 5-ich pozícií. Každá úspešná strela znamená 1 bod, posledná (piata) strela z každej pozície má hodnotu 2 bodov. Časový limit je 1 minúta. Dvaja najlepší strelci z úvodného kola postupujú do finále, v ktorom strieľajú ďalších 5x5 pokusov (1 min.). V prípade rovnakého bodového skóre strelci opakujú celé strelecké kolo.

Slam Dunk Contest – Súťaž o najlepšieho smečiara
Súťaže o najlepšieho smečiara extraligy sa zúčastnia dvaja hráči z každého regiónu. Súťažiaci majú 2 pokusy, ktoré ohodnotia členovia poroty známkami 1 až 10, pričom 10 je najvyššia známka. Dvaja hráči s najvyšším bodovým ziskom postupujú do finále, v ktorom majú ďalšie 2 pokusy. V prípade rovnakého počtu bodov prichádza na rad ďalší pokus o efektný "slam dunk".

MVP All-Stars – Najužitočnejší hráč zápasu
Po skončení zápasu vyberú členovia poroty najužitočnejšieho hráča exhibície – MVP (Most Valuable Player).

Zdroj: slovakbasket.sk